Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Klubben startade i början av 1960-talet av en handfull skytteintresserade jägare. Man anlade då en skeetbana. Intresse skapades bland jägarna i trakten och klubben kunde utökas. Banan måste sedermera läggas ner på grund av ägarbyte av marken, detta skedde mitten på 1970-talet. Skytteintresse var skapat och det började resoneras om att man kanske kunde bygga något för de jägare som ville träna inför älgjakter. Kontakt togs med Frövifors skytteförening som hade en bana på Frövifors bruks marker. Man kom överens om att det skulle gå att anlägga en älgbana parallellt med långhållsbanan.

 

Sagt och gjort, arbetet sattes igång och med mycket ideellt arbete stod banan klar att tas i bruk 1981, lagom till älgjakten. När nu älgbanan var klar lades energin på att iordningställa den nedmonterade skeetbanan, vilket gjordes på av Domänverket arrenderad mark. Duvbanan har sedan byggts vidare med bana för jägartrap och compactsporting. Planer för framtiden är att kunna hitta en lokal för att på vintern kunna anordna luftgevärsskytte inomhus för att locka ungdomar att börja skjuta samt att anlägga en vildsvinsbana.

 

Klubben är ansluten till Skyttesportförbundet och inte till någon av jägarorganisationerna. Mottot för klubben är och har alltid varit att främja skyttet och alla arbetar åt samma håll.

Uppdaterad: 23 JAN 2011 12:19

Postadress:
Frövi JSK - Skyttesport
Staffan Kling, Spinnerigatan 3
73131 Köping

Kontakt:
Tel: 0704300209
E-post: This is a mailto link

Se all info